Asistenca, ko na pomoč ne morem poklicati najboljšega prijatelja

Katja Grušovnik
20. marca 2020

Resnično me zanima, kako ste. Vsekakor upam, da dobro in da se uspešno soočate z aktualnimi izzivi. Meni, iskreno povedano, ni povsem enostavno in »ravno«. Sicer nisem človek, ki bi se sekiral na zalogo, pa vendar se m zdi v tem obdobju odgovorno in pametno vsaj razmisliti o tem, kako bomo živeli, ko/če bomo ugotovili, da bo koronavirus med nami več kot 14 dni.

Zaradi ukrepov Vlade RS se je ustavilo socialno življenje. Vsak po svoje živimo naprej in mnogi se moramo sami znajti v situacijah, ko potrebujemo pomoč. Jaz sem zmeraj za pomoč poklicala starejšega brata ali katerega od prijateljev, kar pa v tem primeru, torej v samoizolaciji, absolutno odpade. In kako bom te reči reševala v naslednjih nekaj tednih? Mi lahko pri tem morda pomaga zavarovalnica? V običajnih razmerah in pod pogojem, da imam ustrezna zavarovanja, vsekakor. In kako to v tem času deluje?

Preverila sem, kako je z izvajanjem asistenčnih in nekaterih drugih storitev pri posameznih zavarovalnih produktih, ki jih nudi Zavarovalnica Sava. V nadaljevanju sem strnila nekaj informacij o tem, na katero pomoč lahko računamo in kam naj se v tem primeru obrnemo.

Avtomobilska asistenca

Pomoč na cesti je našim zavarovancem na voljo 24 ur dnevno in vse dni v tednu, asistenco pa pokličete na 080 19 21.

Sodelavci in pogodbeni partnerji v skrbi za zdravje upoštevajo navodila državnih institucij, zato izvajajo naslednje varnostne in preventivne ukrepe: ne vozijo strank v kabini vozila, taksi službe in rent a car franšize pa pred vsakim naslednjim prevozom oz. najemom razkužijo vozila.

Za več info kliknite tukaj.

Domska asistenca Asistim

V okviru premoženjskega zavarovanja DOM vam, v primeru škodnega dogodka, s pomočjo mreže poslovnih partnerjev zagotavljamo 24-urno pomoč. Če potrebujete asistenco, vam je asistenčna ekipa Asistim na voljo 24 ur dnevno in 7 dni v tednu na 080 19 21.  Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa in v največji možni skrbi za zdravje naši partnerji izvajajo le najnujnejša opravila, ki preprečujejo nastanek še večje škode. Vse ostale storitve, za katere presodite, da niso nujne, bomo uredili, ko bo situacija dovolj varna za vse. Poskrbeli bomo, da to opravimo v najkrajšem možnem času.

Za več info kliknite tukaj.

Turistično asistenca v tujini

Če potrebujete pomoč v tujini, lahko 24/7 pokličete asistenčno ekipo na +386 2 618 05 20 ali pišeta na opsmed@tbs-team24.com.

V tujini lahko še vedno v polni meri uveljavljate vse svoje pravice iz sklenjenega zavarovanja, če se vaše težave ne nanašajo na obolevnost za koronavirusno boleznijo. Če ste si na primer v tujini zlomili nogo ali ste se zastrupili, veljajo vse pravice, ki jih določajo pogoji zavarovanja.

Za več info kliknite tukaj.

VIGO asistenca

VIGO asistenca tudi v času pandemije deluje nemoteno – 24 ur, 7 dni v tednu.

Motoristi ali motoristke jo najbrž dobro poznate, saj je del VIGO zavarovanja za motorje. Gre za samodejni klic na pomoč, ko VIGO naprava, nameščena na motor, zazna prometno nesrečo.

Za več info kliknite tukaj.

Zdravstvena asistenca

Če imate sklenjeno dodatno Zdravstveno zavarovanje Zdravje oziroma Zdravje Plus in ste pridobili napotnico za specialista ali delovni nalog za fizioterapijo, nas lahko vsak delovnik med 8. in 19. uro pokličete na 080 19 20 in tako prijavite zavarovalni primer. Naši sodelavci vam bodo posredovali informacije, ki jih potrebujete, na zdravstvene storitve pa boste, zaradi ukrepov Vlade RS za preprečevanje širjenja koronavirusa, morali počakati, saj zdravstvene ustanove izvajajo le urgentne storitve.

Za več info kliknite tukaj.

Asistenca v primeru kibernetskega vdora

Odprava posledic kibernetskega vdora poteka nemoteno s strokovno pomočjo na daljavo pri obnovi arhiva osebnih podatkov, obnovi programske opreme in obnovi varnostnih nastavitev, kot so antivirusni program, aktivna požarna pregrada in drugo. Če ste bili tarča kibernetskega vdora, za pomoč pokličite 24/7 na 080 19 21 .

Za več info kliknite tukaj.

Najboljši zdravniki sveta

Trenutne razmere v svetu, zlasti prepovedi potovanja, odpovedi letalskih povezav in zapiranje državnih meja, vplivajo na zagotavljanje storitev najboljše oskrbe za zavarovance, ki se že zdravijo v tujini oz. jim je bilo zdravljenje v tujini odobreno. Žal ne moremo mimo dejstva, da zapiranje meja kratkoročno bo vplivalo na zmožnosti zdravljenja v tujini. Zavarovalnica Sava se bo skupaj s pogodbenim izvajalcem maksimalno angažirala pri izvajanju storitev in reševala vsako zdravljenje individualno.

Če želite v času pandemije uveljavljati pravice iz naslova zavarovanja Najboljši zdravniki sveta, prosimo, da pokličete na 080 19 20, kjer boste izvedeli vse o možnostih zdravljenja in pridobitvi drugega zdravniškega mnenja v tujini.

 

Močno držim pesti, da pomoči ne boste potrebovali, če pa že, naj se vam dobro izteče. Zagotovim lahko, da se naši sodelavci in partnerji po najboljših močeh trudijo za čim hitrejšo odzivnost in čimprejšnjo pomoč.

Vnaprej hvala, ker razumete, da je zagotavljanje pomoči v tem obdobju posebej velik izziv, v katerega smo zagrizli s polno paro. Kljub temu pa bi si na nekaterih področji prav zdaj želeli moči katerega od super junakov. Ostanite pozitivni, ohranite smisel za humor in izkoristite vsako priložnost, da vas pobožajo sončni žarki. To se da tudi na balkonu ali pri odprtem oknu. Meni pomaga. 😊

Komentarji
Deli      
Avtor
Katja Grušovnik se je v Zavarovalnici Sava zaposlila leta 2010. Delovni izzivi so jo v preteklosti vodili vse od področja družbene odgovornosti, odnosov z mediji, interne komunikacije in podobe zavarovalnice na spletnem mestu in intranetu. Od leta 2016 pravi, da ima privilegij "sedeti na oblaku", od takrat namreč v celoti skrbi za digitalno podobo in digitalno komuniciranje zavarovalnice. Prav to je tisto, zaradi česar ji je lepo in zanimivo opravljati svoje delo - digitalni svet je namreč sinonim za raznolikost, spremembe in vsakodnevne izzive. Prosti čas posveča glasbi v vseh harmonijah in formah, telo in duha pa krepi na kolesu in teku. Obožuje pohodništvo, kjer prihaja v stik s sabo in najde svoj notranji mir.

Povezani članki

 

Tudi na daljavo smo povezani in tukaj za vas
Tudi na daljavo smo povezani in tukaj za vas
24. marca 2020
Se tudi vi v tem času osame še bolj zavedate svoje ranljivosti in pogosteje pomislite na to, da vse, kar imamo, ne bi smelo biti… Preberi več
Asistenca, ko na pomoč ne morem poklicati najboljšega prijatelja
Asistenca, ko na pomoč ne morem poklicati najboljšega prijatelja
20. marca 2020
Resnično me zanima, kako ste. Vsekakor upam, da dobro in da se uspešno soočate z aktualnimi izzivi. Meni, iskreno povedano, ni povsem enostavno in »ravno«.… Preberi več
Koronavirus je preprečil moje potovanje – kaj zdaj
Koronavirus je preprečil moje potovanje – kaj zdaj
17. marca 2020
Pandemija koronavirusa preizkuša naš značaj, spreminja naše navade, ki so, kot vemo, železna srajca in nas postavlja pred zahtevne izzive. Vse moči so v tem času… Preberi več
Čez planke po kulinarična doživetja
Čez planke po kulinarična doživetja
17. februarja 2020
Ko ni časa za daljše počitnice, se vsaj vikend izlet čez mejo še kako prileže. Sploh če ga začinite z avtohtono kulinariko. Tokrat smo na… Preberi več
Na Balkanu se smuča dobro in ceneje
Na Balkanu se smuča dobro in ceneje
7. februarja 2020
Drži, smučanje ni poceni. Je pa lahko ceneje, če se namesto v Nemčijo, Avstrijo in Italijo odpravite na Balkan. Smučanje je doma tudi na jugu,… Preberi več
Ste v dovolj dobri formi za naslednjo pustolovščino?
Ste v dovolj dobri formi za naslednjo pustolovščino?
24. januarja 2020
Poznam gospo, ki se ji je v njenih šestdesetih zdelo, da je vse dobro v življenju že za njo. Potem pa je po letih obupavanja… Preberi več