Projekti Zapri
Nazaj Predstava Predani korakom Predani korakom URI Soča Nikoli sami

Klepet s koreografom predstave Predani korakom 2022

26. avgust 2022

Miha Podrepšek kot koreograf in režiser že peto leto sodeluje pri nastajanju predstave Predani korakom. Z Miho smo v času priprav na predstavo, ko z otroki vneto snujejo koreografijo, poklepetali o njegovi predanosti projektu, razkril pa nam je tudi nekaj podrobnosti iz zakulisja prihajajočega dogodka.Prijetno branje! 

Miha, glede na to, da je tvoj gledališki urnik trenutno zelo poln, saj si razpet med Bremnom, Hamburgom in Berlinom, da poleg tega sodeluješ še pri nastajanju novega studijskega glasbenega projekta, ti sodelovanje pri projektu Predani korakom zares ogromno pomeni. Kaj te navdušuje, kaj tebi ta projekt da, da že 5 let sodeluješ kot režiser in koreograf?

Zavarovalnica Sava

Projekt mi že peto leto znova predstavlja izziv, da samo v šestih dneh pripravim predstavo, za katero predhodno ne veš, kakšni bodo sodelujoči otroci. Dodatno me navdušuje ustvarjanje novih čustvenih trenutkov ter odkrivanje talentov z otroki z gibalnimi ovirami, ki jih nato predstavimo na odru tudi širni publiki.

Miha Podrepšek

Vsako leto znova smo po predstavi vsi, ki kakorkoli sodelujemo pri njenem nastajanju, polni srčnega navdušenja. Polni upanja, da smo gibalno oviranim otrokom pokazali pot, ki je morda drugače ne bi izkusili. Se režiranje takšne predstave, v kateri sodelujejo tako različni posamezniki, kaj razlikuje od bolj 'običajnih' predstav?

Zavarovalnica Sava

Absolutno, saj želim otrokom pokazati, da ni nujno, da smo vedno popolni in da v življenju vse izvajamo perfektno, temveč da je dovoljeno imeti le željo in strast, da stvari stečejo v pravo smer. Predvsem pa jim želim, da za trenutek pozabijo svoj vsakodnevni boj s svojo gibalno oviro in jih tako spodbudim z raznimi igrami, plesnimi koraki, glasbo, ki sprošča in navdušuje ter bodri k odkrivanju njihovih lastnih talentov, ki jih še niso poznali oziroma se jih zavedali.

Miha Podrepšek

Se je tvoj pogled na svet s sodelovanjem pri projektu Predani korakom kaj spremenil?

Zavarovalnica Sava

Popolnoma. Vsak vsakodnevni stik z njimi ter prejet nasmeh me ozavesti, kako srečni smo lahko, ker smo zdravi, brez gibalnih ovir. Hkrati sem vsakič znova navdušen nad njihovo pozitivno energijo in pozitivnim pogledom na svet.

Miha Podrepšek

Nas bo letošnja predstava Mesto objemov ponovno pustila polnih src in solznih oči?

Zavarovalnica Sava

Bo in ne samo to, sama predstava je polna objemov, tako da vas vabim v ponedeljek, 29. avgusta 2022 ob 18.00 v Križanke, da tudi vi sprejmete naše objeme.

Miha Podrepšek