Projekti Zapri

💬 Klepet z Marinom Medakom pred Malo avanturo v Prekmurju

Z Marinom Medakom smo pred drugo letošnjo Malo avanturo poklepetali o bližajoči pustolovščini, ko bo s kolesom in v kanuju raziskal lepote Prekmurja.

Marina smo pred naslednjo Malo avanturo povprašali o prenovljenem konceptu Malih avantur ter razlogih, zakaj je za naslednjo destinacijo izbral prav Prekmurje. Pred odhodom bo ponovno prevzel naš Instagram profil Predani korakom, kjer lahko spremljate priprave na Malo avanturo.

Marin, pozdravljen! 👋

Predani korakom

Naslednja Mala avantura bo potekala v Prekmurju. Zakaj si se odločil za Prekmurje?

Predani korakom

Cilj Malih avantur je odkrivanje zanimivosti, ki niso najbolj znane. Prekmurje se mi zdi tisti del Slovenije, ki je zaradi lege preveč zapostavljen, ponuja pa veliko.

Marin Medak

Po Prekmurju boš najprej kolesaril, nato sedel v kanu in spet kolesaril. Kaj pričakuješ na poti - na cesti ter na reki Muri?

Predani korakom

Prvi dan bom kolesaril ob Muri po avstrijski strani in zanimivo bo videti razliko med avstrijskim in nato slovenskim delom reke. Ne vem, kaj točno pričakovati, nisem še nikoli kolesaril v Avstriji, ampak glede na to, da je Murska kolesarska pot dobro urejena, mislim, da bo zelo lepo.

Marin Medak

Koncept letošnjih Malih avantur je nekoliko drugačen kot denimo lani in je bolj razgiban (hoja, veslanje, kolo ...). Zakaj si se odločil za nov koncept?

Predani korakom

Prejšnje Male avanture, ko sem šel za 2 do 4 dni nekam na pustolovščino, so bile dobre, vendar je bilo zaradi tega omejeno področje, ki sem ga lahko raziskal, pa tudi način je bil vedno samo en. Letos smo v tri dni vključili širše območje različne načine, ki dodajo novo noto zanimivosti.

Marin Medak Marin Medak

Zadnje vprašanje: katera od zadnjih (ali nasploh) Malih avantur ti je ostala najbolj v spominu? Zakaj?

Predani korakom

Zadnja Mala avantura na Kvarnerju mi je ostala zelo v spominu. En dan sem hodil v hrib v snegu, 12 ur kasneje pa sem v kratkih rokavih veslal po morju. Živimo v delu sveta kjer imamo na majhnem območju na voljo zelo raznolike atrakcije. Ni se treba peljati cel dan, da zamenjaš okolje in izkusiš nekaj drugačnega.

Marin Medak