Projekti Zapri

Male avanture 🗓️ 27. – 29. september 2019 | 📍 Kočevsko

9. september 2019

Za zadnjo letošnjo Malo avanturo se je Marin Medak podal na Kočevsko. Področje je raziskal predvsem peš, poleg hoje pa je tudi kolesaril in se s kanujem spustil po Kolpi. Upal je, da bo morda videl tudi kakšnega medveda, vendar je srečal le lesenega. 😀🐻

Ta del Slovenije je Marinu zelo pri srcu, saj v sebi skriva veliko zanimivosti, ki še niso bile odkrite od prevelikega števila popotnikov. Najbolj znana in najtežja pohodna pot na Kočevskem je zagotovo Roška pešpot. Teh 63 kilometrov po Kočevskem Rogu je prehodil pred tremi leti, tokrat pa je stopil po nekoliko manj zahtevnih, a zato nič manj lepih poteh. Poleg hoje je tudi kolesaril in se s kanujem spustil po Kolpi.

Fotozgodba

Oglej si fotozgodbo
Vodič - Iskanje izgubljene Kočevske

Kočevko ponuja skoraj neskončno možnosti za kolesarjenje. Od serpentinaste Strme Rebri, ki ji pravijo tudi mali Vršič, pa do položnih kolovozov in gozdnih poti. Na Mali avanturi sem prekolesaril kolesarsko pot “Iskanje izgubljene Kočevske”, ki me je popeljala skozi zanimive ostanke kočevarske kulture, ki je zaznamovala to območje.

Obišči vodič
Vodič - Borovška naravoslovna pešpot

Kočevsko je najbolj naravno ohranjen predel naše dežele. Gozd pokriva kar 90% tega ozemlja, znotraj tega pa spadajo tudi številni pragozdovi, ki dajo pohodništvu in raziskovanju še dodaten čar. 

Obišči vodič
Vodič - Kolpa

Kolpa je prijazna reka. Za razliko od Mure, na kateri sem veslal na poletni Mali avanturi, ki je zelo hitra in zato težja za veslanje, je Kolpa mirna. Le tu in tam se prikažejo kratke brzice. Toliko, da ni dolgčas.

Obišči vodič

Video 1

Video 2

Video 3