Projekti Zapri
Nazaj Predani korakom URI Soča Predstava Predani korakom

💬 Miha Podrepšek (koreograf plesnega spektakla Predani korakom)

22. avgust 2018

Konec avgusta, natančneje 28. 8. 2018 ob 18. uri, bo čas za plesni spektakel Predani korakom, ko bodo otroci nastopili na velikem odru SNG Opere in baleta Ljubljana. V času priprav na predstavo smo poklepetali z režiserjem in koreografom Miho Podrepškom. Zaupal nam je nekaj podrobnosti o dogodku, kakšno sporočilo nosi naslov predstave “Prebujanje skozi čas” in kakšno je vzdušje na delavnicah.

Miha, pozdravljeni! 👋

Predani korakom

28. avgusta se bo v SNG Opera in balet Ljubljana zgodil plesni spektakel Predani korakom. Nosi pomenljiv naslov "Prebujanje skozi čas", v katerem se lahko najde prva vsakdo. Kaj pomeni za vas?

Predani korakom

Naslovu "Prebujanje skozi čas" smo dodali še podnaslov "Življenje je igra", saj menim, da je potrebno iz vsake življenjske izkušnje izvleči pozitivne stvari, se prebuditi iz točke obupa in vse to spremeniti v pozitivno izkušnjo.

Miha Podrepšek

V predstavi bomo skozi plesno igro prikazali, da vsak v sebi nosi skrite talente in da jih lahko vsak ponosno izrazi. 🔜

Miha Podrepšek

Kakšno pa je sporočilo, ki ga nosi predstava?

Predani korakom

Sporočiti želimo predvsem, da smo si vsi enaki, da sonce žari za vsakega enako.

Miha Podrepšek

Koliko časa bo predstava nastajala in kakšno je vzdušje med nastopajočim otroki?

Predani korakom

Predstava bo nastajala le 6 dni. Ogrodje je seveda nastavljeno, veliko pa stavim na same vaje in impulzivnost otrok, da na vajah 'izvlečem' iz njih njihove skrite talente in vse to povežem v smiselno celoto. 🔄

Miha Podrepšek

V predstavi sodelujejo tudi gibalno ovirani otroci iz URI Soče. Koliko je skupaj nastopajočih?

Predani korakom

Sodeluje 20 otrok, približno polovica jih je iz URI Soče.

Miha Podrepšek

Letos že drugič, sodelujem pri pripravi predstave projekta Predani korakom in sem zelo ponosen, da sem zopet dobil povabilo k takemu projektu v Sloveniji. 🙏

Miha Podrepšek

Poslanstvo projekta Predani korakom je spodbujanje zdravega življenjskega sloga - Zdrav duh v zdravem telesu. Kako sami poskrbite za pravo razmerje med delom in aktivnim prostim časom?

Predani korakom

Sam kot profesionalni plesalec, sinhronizer, koreograf in igralec posvečam veliko svojega časa aktivnemu slogu življenja. V svojem prostem času pa se tudi kot učitelj joge urim v sproščanju svojega duha. 🕺

Miha Podrepšek

Želim si in verjamem, da bomo tudi letos napolnili dvorano SNG Opera in balet Ljubljana ter obiskovalce vsaj za trenutek spomnili na vrednote, ki niso samoumevne.

Miha Podrepšek

Miha, hvala. 🙌

Predani korakom