Projekti Zapri

Otroci z URI Soča na Mali avanturi po Primorskem

14. julij 2021

Letošnja poletna Mala avantura je bila tokrat prav posebna, saj smo jo združili s projektom Predani korakom in prvi dan v celoti posvetili otrokom z URI Soča. Malo avanturo po Primorskem so tako popestrili gibalno ovirani otroci, ki so dogodivščino otvorili s športnim dnem v Fiesi.

Projekt Predani korakom se je prvotno začel s spodbujanjem zdravega življenjskega sloga pod geslom 'Zdrav duh v zdravem telesu'. Kmalu pa je prerasel v velik dobrodelni projekt, ki gibalno oviranim otrokom omogoči posebno gibalno-kulturno izkušnjo, v sklopu projekta pa za dober namen vsako leto podarimo 12.000 €. V lanskem letu smo se morali predstavi Predani korakom žal odpovedati, zato smo še toliko bolj nestrpno pričakovali naše poletno druženje v Fiesi.

Otroci so se v družbi Marina Medaka preizkusili v potapljanju in veslanju, naš ambasador pa je nato Malo avanturo v naslednjih dneh nadaljeval še na kolesarski trasi po zaledju Obale ter avanturo zaključil z veslanjem med Strunjanskimi in Sečoveljskimi solinami. Otroci, njihovi bližnji in učitelji, inštruktorji iz potapljaškega društva ter Marin so v Fiesi preživeli čudovit poletni dan, poln raznolikih športnih aktivnosti in raziskovanja obale.

Marin je o celodnevnem druženju z otroki povedal: "Super je bilo, dan je bil res poln! Otroci so res uživali, večina jih je prvič veslala in se potapljala. Po koncu so bili otroci utrujeni, a zadovoljni." Tudi mi smo neizmerno veseli, da smo končno dočakali druženje z otroki z URI Soča in jim omogočili malce drugačno gibalno izkušnjo. Upamo, da bomo lahko tudi v prihodnje organizirali še več skupnih dogodkov, ki vsem sodelujočim na obraz pričarajo široke nasmehe.