Projekti Zapri

Predani korakom v letu 2019

31. januar 2020

Leto 2019 je bilo za Predane korakom ponovno zelo pestro in polno raznolikih aktivnosti, izvedli pa smo tudi več kot 10 dogodkov, s katerimi spodbujamo zdrav življenjski slog, skrbimo za pravo razmerje med delom in aktivnim prostim časom, ne pozabimo pa niti na dobrodelno noto našega poslanstva.

Predstava Predani korakom

Vsako leto se še posebej neučakano veselimo Predstave Predani korakom in teka OPP, ki imata posebno mesto v naših srcih, saj v glavnih vlogah nastopajo gibalno ovirani otroci iz URI Soča. 

Predstava Predani korakom je bila ponovno eden od vrhuncev poletja, saj nam je skupaj s Festivalom Ljubljana in URI Sočo tudi letos uspelo gibalno oviranim otrokom pričarati najbolj nepozabno odrsko izkušnjo v dodobra napolnjeni ljubljanski Operi. Teden pred predstavo so otroci zavzeto obiskovali plesne delavnice, kjer so skupaj s koreografom Miho Podrepškom sestavili čudovito predstavo z naslovom Življenje je cirkus, na pripravah in odru pa se jim je pridružil še Lado Bizovičar

Tek OPP na Ljubljanskem maratonu

Tek oseb s posebnimi potrebami na Ljubljanskem maratonu smo letos preživeli v družbi Roka, Bora, Krisa in Mihe iz URI Soča. Fantje so se v družbi našega ambasadorja Marina Medaka najprej dobro ogreli in z njim poklepetali, za tem so se skupaj pogumno podali na del proge Ljubljanskega maratona, ob koncu našega druženja pa so se razveselili še priznanj, ki jim jih je podelil Marin.

V ponos nam je, da smo bili ponovno del tega navdihujočega dogodka in mladim fantom omogočili posebno izkušnjo na Ljubljanskem maratonu.