Projekti Zapri
Nazaj Predstava Predani korakom

Predstava Predani korakom 2021

23. avgust 2021

Na letošnji doživljajski predstavi Predani po srcu, ki bo 31. avgusta v ljubljanski Operi, nam bodo otroci iz URI Soča skupaj s svojimi sestrami in brati skozi izpovedne pesmi mladega avtorja na široko odprli vrata v svoje misli.

Festival Ljubljana, URI Soča in Zavarovalnica Sava smo se tudi letos združili v organizaciji in izvedbi plesno-gledališkega performansa Predani korakom, ki letos nosi naslov Predani po srcu in je že tradicionalno nastajal pod budnim očesom režiserja in koreografa Mihe Podrepška na otroških poletnih delavnicah. Na delavnicah in predstavi so sodelovali gibalno ovirani otroci, ki so že dalj časa vključeni v rehabilitacijo na URI Soča, letos pa so jih spremljali tudi njihovi sorojenci. Idejna zasnova predstave največkrat temelji na močnih področjih gibalno oviranih otrok in letos se ideja opira na čudovito pesniško ustvarjanje 14-letnega varovanca Soče - Aneja Košoroka.

Zaključna prireditev se je odvila v SNG Opera in balet Ljubljana, 31. avgusta 2021, ob 17. uri, vaje in delavnice pa so bile na sporedu med 23. in 30. avgustom 2021. Otroci so nas z glasbo, poezijo in plesom povabili na potovanje po svojih občutkih ter nas popeljali v lastno doživljanje sveta.

Video s predstave Predani korakom

Video s poletnih delavnic za predstavo Predani korakom

Fotogalerija s poletnih delavnic za predstavo Predani korakom