Projekti Zapri
Nazaj Sponzorstva Sodelovanje z AMZS

Sodelovanje z AMZS

Partnersko sodelovanje z AMZS na področju preventive štejemo med pomembnejše, saj se osredotočamo na aktualne probleme, ki zadevajo varnost vseh nas, in opozarjamo na najbolj ranljive udeležence v prometu.

Ker se zavedamo svoje odgovornosti v svetu, smo tudi ponosni partner AMZSJEVIH preventivnih projektov, s katerimi povečujemo varnost na naših cestah.

Še posebej pomembno se nam zdi pozornost posvečati najbolj ranljivim skupinam v prometu – mladim. Z izobraževanjem najmlajših, ki se ob vstopu v šolo prvič srečajo s prometom, izboljšujemo prometno kulturo, s spodbujanjem najboljših mladih voznikov pa povečujemo število odgovornih in predvsem varnih udeležencev v prometu.

Najboljši za volanom

Ponosni smo, da kot podporniki AMZSJEVEVEGA projekta »Najboljši za volanom« vsako leto pomagamo izbrati najboljšega mladega voznika in voznico Slovenije.

Tekmovanje je sestavljeno iz dveh delov; spletnega testa, v katerem mladi dokažejo poznavanje cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, prometne varnosti, delovanja AMZS in prve pomoči ter praktičnega dela, kjer se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem soočijo z različnimi izzivi, povezanimi z vožnjo in avtomobili.

Namen projekta je izboljšanje prometne varnosti med mladimi, ki so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, mnogokrat pa tudi neupravičeno stigmatizirani kot nevarni vozniki.

Še 365 dni!

V dneh pred začetkom novega šolskega leta po različnih slovenskih krajih AMZSJEVI super junaki opozarjajo voznike, da se otroci vračajo na šolske poti in poudarjajo pomen varnosti v prometu. V sklopu projekta otroke, ki so v počitniškem varstvu pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje, na prometno-varnostnem dnevu pred začetkom šolskega leta spoznamo s pastmi in nevarnostmi v prometu ter pomenom pravilnega ravnanja.

Verjamemo, da kampanja »Še 365 dni!« pomembno pripomore k večji previdnosti nas voznikov, predvsem pa si želimo doseči dolgoročni učinek, da bodo naši otroci varni v prometu celo leto.