Kdo da več?

Mark Winterleitner
14. februarja 2011

Zastopnik? Sklepalno mesto zavarovalnice? Zavarovalna agencija?

Ker je zavarovalništvo zelo širok in zahteven pojem, ki pokriva precej kompleksno področje našega življenja in je navadnemu smrtniku, ki ni zaposlen v zavarovalnici, največkrat tuj, je izbira pravega partnerja za sklepanje različnih zavarovanj velikokrat prava uganka.

Za sklenitev zavarovanja za svojega jeklenega konjička, imamo na voljo več opcij. Za vas bom predstavil tri najpogostejše sklepalne enote zavarovalnic, ki so v dnevnem stiku z svojimi strankami – vami.

Glede na to, da poslovno sodelujem z vsemi tremi vejami sklepalcev že kar nekaj let, vam bom z dejstvi, ki jih bom v nadaljevanju navedel, pomagal pri odločitvi, katerega izbrati za svojega. Je to morda ”Nasmejani zastopnik”, ”Topla šalteristka” ali ”Prekaljeni posrednik”?!

Predstavil bom bistvene dejavnike, ki vam bodo v pomoč pri izbiri pravega partnerja glede na vaš stil življenja, želje in vaša pričakovanja.

1. Nasmejani Zastopnik

Zjutraj se zbudim, stuširam, na hitro obrišem, z eno roko že oblačim še ne 3 letnega sina, z drugo roko pa srkam prevročo kavo in naslednji trenutek skočim v že včeraj pripravljeno obleko. Z dolgimi koraki odidem do avta, odpeljem otroka v vrtec in nadaljujem s prehitro vožnjo proti službi. Zatopim se v delo in šele želodec me opozori, da je čas za malico. Kar se da hitro opravim s prehranjevanjem in že nadaljujem z delom. Ura mi konstantno grozi! Zadnja minuta za prevzem otroka v vrtcu se nezadržno približuje, jaz pa še nisem vsega naredil.

Sem pred vrati vrtca, ko me pokliče žena in naroči, naj kupim kruh. Ura je 16.45. Starejši sin ima trening ob 17.30. Hitim domov, se preoblečem in spet v avto. Domov se vrnem ob 19.30, seveda zamudim dnevnik, pospremim otroka spat (drugega otroka pospremi žena), in po parih besedah z ženo padem v posteljo!

Če se vidite v tej borbi s časom, je zastopnik nedvomno prava izbira. Prilagodil se bo vašemu ”prostemu” času in se z vami sestal npr. med treningom, ko čakate na otroka. Strokovno bo skrbel za vaša zavarovanja, ter vas v pravem času opozarjal na potek vaših zavarovanj. Pomoč vam bo nudil tudi ob škodnem primeru, saj je neposredno povezan z škodnim oddelkom zavarovalnice. Z izbiro zastopnika boste prav gotovo na tekočem z novostmi v zavarovalnici.

2. ”Topla šalteristka” 🙂

Če ste umirjeni, željni znanja, odlično organizirani in si ne želite, da bi dan trajal 25 ur ter ste seveda mobilni, se boste najverjetneje odločili za sklepanje zavarovanj na sklepalnem mestu zavarovalnice. Tam vas bo v času poslovanja, največkrat med 8h in 18h pričakala oseba, katere kvalitete se kažejo v strokovni usposobljenosti, komuniciranju, ter poznavanju najmanjšega drobnega tiska. Kopanje v pogojih in členih, tako ne bo več nočna mora, saj vam bo ”topla” oseba na sklepalnem mestu v zavarovalnici razkrila vsako podrobnost, ki vas kot zahtevno stranko zanima.

Odlična izbira za zahtevne stranke, ki se pred sklenitvijo zavarovalne police pozanimajo o vseh detajlih in pogojih zavarovanja.

3. Prekaljeni posrednik

Pride dan, ko mojemu jeklenemu konjičku poteče zavarovanje. Vzamem si čas, prekličem vse zavarovalnice v Sloveniji, ter skušam pridobiti kar se da ugodno ponudbo za zavarovanje. V ožji izbor pridejo tri zavarovalnice. Odpravim se na A zavarovalnico in poizkusim pridobiti kar se da veliko popusta. Pridobim 7% popusta! Jeeeea, a kaj če bi na konkurenčni B zavarovalnici dobil 10%? In že se peljem na naslov B zavarovalnice. Prijazni gospod iz zavarovalnice B me opozori, da mi lahko ponudi 10% popusta in da njihova ponudba zajema več kritja kot prva ponudba, ki sem jo prejel od zavarovalnice A. Počasi začenjam dvomiti v A in B ponudbi in se po ”drugo mnenje” odpravim na zavarovalnico C, kjer mi ponudijo 5% popusta za zavarovanje mojega vozila. Zanimivo, z najmanj popusta je C zavarovalnica najcenejša! Za spoznavanje zavarovalnic in zavarovalničarjev sem porabil cel dan, uredil pa nisem nič.

Tisti, ki se najdete v tej zgodbi, se obrnite na zavarovalno agencijo. V zavarovalni agenciji, bo prekaljeni posrednik za vas poiskal najugodnejšo ponudbo in seveda razložil kritja, ki jih zavarovalnice ponujajo. Na vas je, da se na podlagi strokovne razlage posrednika odločite za smiselno zavarovanje, ki ga ponuja določena zavarovalnica, na osnovi zajetega kritja in cene. Zavarovalne agencije imajo zelo dober vpogled na zavarovalniški trg, saj največkrat zastopajo več različnih zavarovalnic hkrati in so zaradi tega zelo dobro informirane o prednostih in pomanjkljivostih posameznih zavarovalnic.

Komentarji
Deli      
Avtor
Mark Winterleitner je v poslovni enoti Zavarovalnice Sava v Ljubljani zaposlen od leta 2002. Kot vodja zastopniške enote skrbi za organiziranje dela zavarovalnih agencij, avtomobilskih sklepalnih mest in leasing hiš. Koordinira delo terenskih sklepalcev zavarovanj, prenaša znanja in novosti o zavarovalništvu v prakso ter nudi moralno podporo svoji mreži. Prodaja ga zanima v vseh aspektih, a v življenju mu srce razbija tudi za šport. Prav posebej za nogomet in tenis. Tako v poslu kot tudi v športu ima z izkušnjami bogato preteklost, danes in v prihodnosti pa se trudi svoje znanje predati mlajši generaciji in tudi svojima sinovoma.

Povezani članki

 

Treking poti doma in v soseščini
Treking poti doma in v soseščini
22. oktobra 2019
Na lep treking ni nujno treba v Nepal (čeprav pogled na Himalajo vsekakor jemlje dih) niti do svetovno znanega španskega Santiaga ne. Tudi naša soseščina… Preberi več
Kako do ugodnih letalskih vozovnic?
Kako do ugodnih letalskih vozovnic?
14. oktobra 2019
Že veste, kam za krompirjeve počitnice in novo leto? Če bi odšli kam dlje, čimprej pristopite k organizaciji potovanja. Lahko se odpravite do turistične agencije… Preberi več
Za potovanja ni nikoli prepozno
Za potovanja ni nikoli prepozno
1. oktobra 2019
Poznate koga, ki je šele v zlatih letih obrnil življenje na glavo in zares zaživel? Zakaj si potem ne bi tudi vi, zdaj ko imate… Preberi več
Mladi voznik za volanom – priprave na samostojno vožnjo
Mladi voznik za volanom – priprave na samostojno vožnjo
25. septembra 2019
Pa saj je vendar še otrok! Opravljanje vozniškega izpita je pomembna prelomnica v življenju otrok in njihovih staršev. Mladi so prepričani, da so samostojni in… Preberi več
Na Maldive brez kopalk in zobne ščetke
Na Maldive brez kopalk in zobne ščetke
12. septembra 2019
Poznate občutek, ko po dolgem poletu na letališču čakate, da se bo na tekočem traku prikazala vaša prtljaga? Vašega kovčka kar ni in ni, vi… Preberi več
5 evropskih počitniških ciljev, kjer ne boste zapravili preveč
5 evropskih počitniških ciljev, kjer ne boste zapravili preveč
26. avgusta 2019
Evropa je pregovorno draga, kljub temu pa je v njej kar nekaj koncev in krajev, kjer boste zelo verjetno zapravili manj kot v Ljubljani. Predstavljamo… Preberi več