Kdo da več?

Mark Winterleitner
14. februarja 2011

Zastopnik? Sklepalno mesto zavarovalnice? Zavarovalna agencija?

Ker je zavarovalništvo zelo širok in zahteven pojem, ki pokriva precej kompleksno področje našega življenja in je navadnemu smrtniku, ki ni zaposlen v zavarovalnici, največkrat tuj, je izbira pravega partnerja za sklepanje različnih zavarovanj velikokrat prava uganka.

Za sklenitev zavarovanja za svojega jeklenega konjička, imamo na voljo več opcij. Za vas bom predstavil tri najpogostejše sklepalne enote zavarovalnic, ki so v dnevnem stiku z svojimi strankami – vami.

Glede na to, da poslovno sodelujem z vsemi tremi vejami sklepalcev že kar nekaj let, vam bom z dejstvi, ki jih bom v nadaljevanju navedel, pomagal pri odločitvi, katerega izbrati za svojega. Je to morda ”Nasmejani zastopnik”, ”Topla šalteristka” ali ”Prekaljeni posrednik”?!

Predstavil bom bistvene dejavnike, ki vam bodo v pomoč pri izbiri pravega partnerja glede na vaš stil življenja, želje in vaša pričakovanja.

1. Nasmejani Zastopnik

Zjutraj se zbudim, stuširam, na hitro obrišem, z eno roko že oblačim še ne 3 letnega sina, z drugo roko pa srkam prevročo kavo in naslednji trenutek skočim v že včeraj pripravljeno obleko. Z dolgimi koraki odidem do avta, odpeljem otroka v vrtec in nadaljujem s prehitro vožnjo proti službi. Zatopim se v delo in šele želodec me opozori, da je čas za malico. Kar se da hitro opravim s prehranjevanjem in že nadaljujem z delom. Ura mi konstantno grozi! Zadnja minuta za prevzem otroka v vrtcu se nezadržno približuje, jaz pa še nisem vsega naredil.

Sem pred vrati vrtca, ko me pokliče žena in naroči, naj kupim kruh. Ura je 16.45. Starejši sin ima trening ob 17.30. Hitim domov, se preoblečem in spet v avto. Domov se vrnem ob 19.30, seveda zamudim dnevnik, pospremim otroka spat (drugega otroka pospremi žena), in po parih besedah z ženo padem v posteljo!

Če se vidite v tej borbi s časom, je zastopnik nedvomno prava izbira. Prilagodil se bo vašemu ”prostemu” času in se z vami sestal npr. med treningom, ko čakate na otroka. Strokovno bo skrbel za vaša zavarovanja, ter vas v pravem času opozarjal na potek vaših zavarovanj. Pomoč vam bo nudil tudi ob škodnem primeru, saj je neposredno povezan z škodnim oddelkom zavarovalnice. Z izbiro zastopnika boste prav gotovo na tekočem z novostmi v zavarovalnici.

2. ”Topla šalteristka” 🙂

Če ste umirjeni, željni znanja, odlično organizirani in si ne želite, da bi dan trajal 25 ur ter ste seveda mobilni, se boste najverjetneje odločili za sklepanje zavarovanj na sklepalnem mestu zavarovalnice. Tam vas bo v času poslovanja, največkrat med 8h in 18h pričakala oseba, katere kvalitete se kažejo v strokovni usposobljenosti, komuniciranju, ter poznavanju najmanjšega drobnega tiska. Kopanje v pogojih in členih, tako ne bo več nočna mora, saj vam bo ”topla” oseba na sklepalnem mestu v zavarovalnici razkrila vsako podrobnost, ki vas kot zahtevno stranko zanima.

Odlična izbira za zahtevne stranke, ki se pred sklenitvijo zavarovalne police pozanimajo o vseh detajlih in pogojih zavarovanja.

3. Prekaljeni posrednik

Pride dan, ko mojemu jeklenemu konjičku poteče zavarovanje. Vzamem si čas, prekličem vse zavarovalnice v Sloveniji, ter skušam pridobiti kar se da ugodno ponudbo za zavarovanje. V ožji izbor pridejo tri zavarovalnice. Odpravim se na A zavarovalnico in poizkusim pridobiti kar se da veliko popusta. Pridobim 7% popusta! Jeeeea, a kaj če bi na konkurenčni B zavarovalnici dobil 10%? In že se peljem na naslov B zavarovalnice. Prijazni gospod iz zavarovalnice B me opozori, da mi lahko ponudi 10% popusta in da njihova ponudba zajema več kritja kot prva ponudba, ki sem jo prejel od zavarovalnice A. Počasi začenjam dvomiti v A in B ponudbi in se po ”drugo mnenje” odpravim na zavarovalnico C, kjer mi ponudijo 5% popusta za zavarovanje mojega vozila. Zanimivo, z najmanj popusta je C zavarovalnica najcenejša! Za spoznavanje zavarovalnic in zavarovalničarjev sem porabil cel dan, uredil pa nisem nič.

Tisti, ki se najdete v tej zgodbi, se obrnite na zavarovalno agencijo. V zavarovalni agenciji, bo prekaljeni posrednik za vas poiskal najugodnejšo ponudbo in seveda razložil kritja, ki jih zavarovalnice ponujajo. Na vas je, da se na podlagi strokovne razlage posrednika odločite za smiselno zavarovanje, ki ga ponuja določena zavarovalnica, na osnovi zajetega kritja in cene. Zavarovalne agencije imajo zelo dober vpogled na zavarovalniški trg, saj največkrat zastopajo več različnih zavarovalnic hkrati in so zaradi tega zelo dobro informirane o prednostih in pomanjkljivostih posameznih zavarovalnic.

Komentarji
Deli      
Avtor
Mark Winterleitner je v poslovni enoti Zavarovalnice Sava v Ljubljani zaposlen od leta 2002. Kot vodja zastopniške enote skrbi za organiziranje dela zavarovalnih agencij, avtomobilskih sklepalnih mest in leasing hiš. Koordinira delo terenskih sklepalcev zavarovanj, prenaša znanja in novosti o zavarovalništvu v prakso ter nudi moralno podporo svoji mreži. Prodaja ga zanima v vseh aspektih, a v življenju mu srce razbija tudi za šport. Prav posebej za nogomet in tenis. Tako v poslu kot tudi v športu ima z izkušnjami bogato preteklost, danes in v prihodnosti pa se trudi svoje znanje predati mlajši generaciji in tudi svojima sinovoma.

Povezani članki

 

Najboljša potovalna enduro motorna kolesa
Najboljša potovalna enduro motorna kolesa
8. maja 2020
Izbira pravega motornega kolesa, ki bi najbolje ustrezala vsem našim potrebam in željam je lahko pravi projekt. Predenj se odločimo za nakup, si moramo odgovoriti… Preberi več
Tudi na daljavo smo povezani in tukaj za vas
Tudi na daljavo smo povezani in tukaj za vas
24. marca 2020
Se tudi vi v tem času osame še bolj zavedate svoje ranljivosti in pogosteje pomislite na to, da vse, kar imamo, ne bi smelo biti… Preberi več
Asistenca, ko na pomoč ne morem poklicati najboljšega prijatelja
Asistenca, ko na pomoč ne morem poklicati najboljšega prijatelja
20. marca 2020
Resnično me zanima, kako ste. Vsekakor upam, da dobro in da se uspešno soočate z aktualnimi izzivi. Meni, iskreno povedano, ni povsem enostavno in »ravno«.… Preberi več
Koronavirus je preprečil moje potovanje – kaj zdaj
Koronavirus je preprečil moje potovanje – kaj zdaj
17. marca 2020
Pandemija koronavirusa preizkuša naš značaj, spreminja naše navade, ki so, kot vemo, železna srajca in nas postavlja pred zahtevne izzive. Vse moči so v tem času… Preberi več
Čez planke po kulinarična doživetja
Čez planke po kulinarična doživetja
17. februarja 2020
Ko ni časa za daljše počitnice, se vsaj vikend izlet čez mejo še kako prileže. Sploh če ga začinite z avtohtono kulinariko. Tokrat smo na… Preberi več
Na Balkanu se smuča dobro in ceneje
Na Balkanu se smuča dobro in ceneje
7. februarja 2020
Drži, smučanje ni poceni. Je pa lahko ceneje, če se namesto v Nemčijo, Avstrijo in Italijo odpravite na Balkan. Smučanje je doma tudi na jugu,… Preberi več